söndag 30 oktober 2011

Fryser om fötterna

trots vanliga sockar, hemstickade yllesockor och skidstrumpor, nej det är inget fel på mig för övrigt men det har gjort att jag har funderat på att göra ett par filttofflor att ha i arbetsrummet. Jag avskyr att frysa om fötterna.

Min Benson vet hur man ska göra frun glad, god lunch och så helt plötsligt kom det en tallrik med våfflor, precis när jag behövde energin som bäst.

Lyckade snoka rätt på en garnaffär i Helsingborg som heter Tant Theas med tillhörande blogg som heter Stickigt humör, någon som läst om eller stickat hennes alster. Jag får nog åka till Helsingborg och kolla in den en dag.

Nu är denna arbetshelgen till ända och det är en välsignelse, det har inte varit mycket patienter på akuten men ändå har jag haft vansinnigt mycket att göra hela eftermiddagen. En sak som är fascinerande när man jobbar som jag gör är hur politikerna tänker sig att de ska spara in 800 miljoner på Skånes Universitetssjukhus (Lund och Malmö). Det känns rätt ofta som det finns behov av mer skrivande personal på min avdelning på akuttid eftersom fler och fler läkare jobbar efter kl 17 måndag till fredag. Men då kostar det ju!!

Har under helgen lyckats få ihop en topp till ett babytäcke (blocken var klara), quiltat några få sömmar så ännu ett babytäcke blivit klart, lite lukkekant kvar att göra. Lagt ihop 3 pyttetäcken med flanell, kom inte längre än så tyvärr, men jag får var nöjd med detta, det kunde ju varit så att jag inte hade fått något gjort överhuvudtaget.

Nu ska jag strunta i datorerna åtminstone till imorgon.

Vi hörs!
Carina i Furulund

Söndagmorgon och regn

för att vara mer exakt känns vädret som idag är det dags att ligga gosa i sängen mest hela dagen. Nu går ju inte det, sitter just nu och försöker få igång laptopen inför dagens arbete. Gårdagens arbete kan man sammanfatta i följande:
Har du kapacitet att klara denna belastningen från kl 11 till kl 18?
Att ställa sig denna fråga kl 11.30 är kanske inte det mest ultimata sättet att inleda arbetdagen på. Det lugnade ner sig till slut och var faktiskt drägligt långa perioder.
Efter att Benson servat mig med god mat hela dagen så blev det kväll och aningens sen sådan, men då fick jag lite roligt gjort också. Bland annat har jag gjort en snodd av det här garnet.

Jag snodde bilden från någon garnförsäljare, tanken är att jag ska ta en bild nu när det är ljust ute och trådarna är fästa.

Avslutade dotterns halsduk på quick kniten, det hade gått i stå för henne så jag gjorde några varv åt henne medan jag kollade film. Det är bra med saker man kan göra utan att behöva kolla allt för mycket på arbetet när man vill kolla TV samtidigt.

Nu har jag datorn igång och har lyssnat på lite livgivande musik under tiden. Nu blir det rast och vila på soffan en stund sedan ska jag sy några sömmar på broderimaskinen innan det är dags att arbeta.

Vi hörs!
Carina i Furulund

fredag 28 oktober 2011

Tiden har sprungit iväg

men ändå har jag inte gjort något speciellt känns det som. Jag har inte ens läst bloggar de sista dagarna för jag har inte orkat, det är inte sunt för ni är ju sådana inspirationsgivare.

I gårdagens Sydsvenskan kunde man läsa att det var mycoplasma-epidemi i Skåne, det är inte bara det som det är epidemi på, fy vad det har varit många sjuka de sista veckorna, det har märkts tydligt i min bransch. Vi har fått töja på gummibandet mer än vad som är nyttigt. Nu har jag snart varit ledig 48 timmar eftersom det är dags för helgarbete kom den ledigheten väl till pass.

Igår var nästan alla Textilkreatörer på plats för en syträff, det var nog länge sedan vi var det sist. Eva W saknades och så Maja förstås men jag tror inte hon kommer att köra ner och hälsa på oss för en sykväll som varar några timmar bara. Vi välkomnade ännu en ny medlem, välkommen Thua, hoppas att du ska finna dig väl till rätta med oss andra. Fortsätter vi att utöka gruppen i den här takten räcker inte lokalen till så länge till.

Eftersom jag var lika seg igår så hade jag bara med mig dotterns quick-knit, hon har tappat sugen och undrar om halsduken kommer att bli klar denna vintern så jag förbarmade mig över den och förlängde den rejält så får vi se om hon orkar färdigställa den. De där få timmarna av egentid var livgivande och jag hoppas kunna vara med både på nästa kvällsträff och sydagen som är planerad.

Nu borde jag gå och leta upp symaskinen en stund innan det är dags att inta datorn.

Vi hörs!
Carina i Furulund

onsdag 19 oktober 2011

Det kom en kartong i min brevlåda idag

och  min första tanke var "vad har jag nu glömt att avbeställa". Varför måste det vara så att man har glömt avbeställa något bara för att man har fått en kartong som liknar ett bokpaket. Idag var det ett täckespaket som kom, det var Anki Ryberg som sytt och skickat två fina täcken i sy-ihopa-utmaningen.

Annars var dagen tänkt att bli en sydag, men det går kanske inte precis att kalla 2 timmar för sydag, för 1/12 dygn är ju inte så mycket, inte ens det faktum att jag hade mailat Maja och frågat om vi kunde sy ihop idag gjorde att det blev mer tid att sy men jag tackar så mycket för sällskapet även om jag mest var frånvarande. Kom dessutom på att jag hade haft en tankevurpa när räknade på hur många block som behövdes för att min topp skulle bli kvadratisk. Eller tänkte jag kanske inte alls utan bara skar och sydde och därefter kom konsekvensen när blocken hängde på designväggen. Kanske får jag en ny chans att sy på söndag, i så fall gäller det att ta vara på den chansen.

Det har varit en ljuvlig höstdag som precis innan solen gick ner avslutades med regn, det såg ut att vara stora och blöta droppar.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

söndag 16 oktober 2011

Vad tänkte vi på

när vi namngav vår blogg eller vårt syrum, för det mesta kallar jag mitt rum för holken, men det kunde lika gärna kallats för garaget eftersom det var det före min flytt dig. Varför inte bara Carinas blogg rätt och slätt? För enkelt eller intetsägande? Bloggen kunde ju lika gärna heta Fru ruta eftersom jag gillar att sy med rutor. Eller kanske något som hyllar sprättkniven som tidigare var min följesslagare.

I gårdagens inlägg så funderade jag om behovet av att åka till någon sjukvårdsinrättning, kände jag på mig att det skulle bli så? För nog blev det några timmar på sjukhuset idag, inte med sonens vars hosta lät bättre utan det var mannen som på något sätt klyddade till det för sig och trillade av en stege, nej det är ingen fara med honom, det var stoltheten och ändalykten som fick sig en törn. Men braket när stegen gick i marken fick till följd att de hann gå några kalla kårar innan jag såg att det inte var så farligt.

Min sytid den rann undan ihop med målarfärgen när stegen gick i backen, mitt fint ihoprullade projekt som ska quiltas ligger så fint på sybordet, men det är väl meningen att det ska bli färdigt i sista sekunden precis som så mycket annat.

Idag har jag faktiskt inte några bilder på lager, det har inte funnits tid att leta upp något skojigt helt enkelt. Nu ska jag fortsätta att titta på Tant koftas blogg och drägla över hennes uppifrån och ner-kofta.

Vi hörs!
Carina i Furulund

lördag 15 oktober 2011

En 38-taggare är inköpt,

dottern har syslöjd den här terminen och har kommit på att det är rätt kul trots allt. Så vi fick styra stegen till Panduro idag, hon har fått för sig att hon ska ha en halsduk modell större, men inte så stor som mammas. Alltså inköptes garn och 38 taggaren eftersom hon inte kan sticka på vanligt vis.

Även jag tycker att den är rolig men jag får hålla mig till mina projekt så hon i lugn och ro kan göra sin halsduk.

Nu har virusen även anfallit vår familj, sonens astma har nått nya höjder idag, vi för väl hoppas på att detta var värsta dagen så vi slipper åka in med honom för inhalationer. För min egen del låter det som jag intagit mycket whiskey, vilket är en dryck jag inte gillar så man kan undrar var den rösten kommer ifrån.

Igår fick jag mackat djuren med lite fleece, så nu ska jag bara finna lite tid att sy också. Går i väntans tider, hoppas att mitt amerikabrev kommer i början på veckan.

Ha en bra helg!
Carina i Furulund

fredag 14 oktober 2011

Den rosa dinosauren

var på rymmen inatt, nej jag har inte hallucinationer. Sonen som älskar dinosaurer hade varit hos tandläkaren och fått en ny rosa, cirka 4 cm. Tålmodigt hade jag försökt förklara att den skulle försvinna ibland sängkläderna om man höll den i handen när man somnade, gick inte hem om man säger så. Så vi har varit på dinosaurjakt ett par gånger under natten.

Någon sådan sysprutt som jag hade i förra veckan har inte inträffat denna veckan, så jag får nöja mig med att låna andras bilder.  Hos Quilty habit har jag hittat en godbit som en väninna redan sagt att en sådan ska hon nog göra.

Alla har vi ju diverse knappar och annat i våra gömmor så en sådan här borde inte vara svår att göra.

Sedan hittade jag en bild som jag tycker säger egentligen allt, också denna är från Quilty habit, det är inte alltid som det svåraste är snyggast.


Ibland är det enklaste vackrast! 

Förresten så har inte munkjackan åkt in garderoben, men det borde den nog för jag tror att det skulle fånigt ut med fleecehandskar/vantar och munkjacka, det är ju inte så kul att skrapa rutorna utan handskar.

Ha en bra helg!
Carina i Furulund

tisdag 11 oktober 2011

Är det dags för vinterjackan redan?

Jag brukar tillhöra gardet som går i sommarjacka/munkjacka till november ungefär men dagens blöta får mig att fundera på om jag åtminstone ska börja använda regnjackan i alla fall. Dränkt katt var ett passande epitet på undertecknad efter promenad från dörren i affären till bilen på parkeringen, det var uppehåll när jag gick in..................

Jag har insett att två saker är oumbärliga i mitt syrum, då menar jag inte saker som jag tycker oumbärliga utan maken. Han har till och med köpt ena saken så den matchar gardiner och fondvägg.

Vad vore strykbrädan utan klädrullen? Ja en strykbräda med trådändar antagligen.

Efter ett megakort besök på S & S med inköp av två stryka-på-märken till sonens byxor, fleece och knivblad så hittade jag även två mönster i rätt storlek för det facila priset av 5 kr, så har jag tagit mig en lång lur på soffan. Det blev lång tid på lilla visaren tror jag, men det behövs, det är jourdag idag och jag vet det blir revelj tidigt imorgon. Kan man sova på förlag?

Till stickorskorna i cybervärlden har jag en fråga, har någon av er stickat med lin och mohair ihop? Hur blev det? Töjer sig mycket? Obrukbart?

Nu är det dags att ta fram handreglaget till datorn och stämpla in. Ha en bra kväll!

Carina i Furulund

lördag 8 oktober 2011

Mitt i Pokemon

fick jag sprätta upp och göra om men det satt hårt inne. Jag är mycket nöjd med mina scrapsblock och ska bara försöka göra dem rättvisa vid quiltningen också, det ska bli ett golvtäcke så fleece till baksida verkar rätt förnuftigt.

Har faktiskt fått ut toppen i ett mått som inte kräver mer bårder sedan om det är bra eller dåligt kan man ju fundera på.

Resten av dagen har bestått i gosning, busande, läsning, bygga pussel och så lite tråksaker som tvätt och disk.

Men jag måste erkänna jag har tänkt många kreativa tankar också, blandat annat om ormen jag håller på med, ett garn som har legat i gömmorna mycket länge och som skulle bli något som jag inte lyckades slutföra. Efter en liten titt på Dropsdesign har jag nog hittat ett mönster som blir bra.

Ha en bra lördagskväll!
Carina i Furulund

Två FF-timmar senare

behöver jag sy lite bakåt och det retar mig en aning, men så kan det bli med scrapsblock som är lite olika stora trots ihärdigt räknande för att få upp dem i samma storlek.

Skånes första frostnatt har det varit i natt om det var frosten som var orsaken till åskan under morgontimmarna får man väl låta vara osagt men just nu skiner solen.

Här fick vi hoppa ur pyjamasen tidigt för det står handboll och kalas på menyn, pyjamaskalaset som startade kl 9 är redan avklarat, föräldrarna till födelsedagsbarnet är nog glada att det är över om man säger så, vilken ljudnivå det var när jag kom för att hämta sonen som har bestämt sig för att fortsätta med pyjamansen fastän det kändes konstigt att gå bort i den.

Nu är det dags att sy bakåt en stund och tänka igen och förhoppningsvis tänka rätt denna gången så kanske det kan bli en bild av en färdig topp ikväll.

Vi hörs!
Carina i Furulund

torsdag 6 oktober 2011

Påtdocka/sticklisa

Någon som har provat att göra en egen? Jag har fått för mig att jag vill ha en med 8 "piggar" på såg en blogg på internet om en familj som själv gjort sin påtdocka med hjälp av rundstav och spik men det var en med 4 piggar.

Har efter lite letande i dotterns rum lyckats hitta hennes, igår var jag en sväng hos Veronicas för att hitta bakgrund/bårdtyg till mina scrapsblock då passade jag på att gå in om Panduro, deras quilttygshylla har minskat i omfång, de skulle dra ner på quilttygerna till förmån för Tildatygerna. Kollade även in garnhyllan och fick tag i ett acrylgarn till stickor 8, det provar jag att påta med just nu, en orange korv ser det ut att bli.

Jag har lyckats få till lite sytid i veckan men ännu inte kommit så långt att jag har något färdigt men skam den som ger sig, det projekt som ligger närmast färdigställande ska bara ha köra i diket-quiltning så det borde gå fort.

Den där handbollsmatchen som blev uppskjuten är ikväll, så bakning och förberedelser har stått på dagordningen i dagarna två, men det bästa av allt är att far och dotter är iväg nu och om en stund får jag lov att basa över fjärrkontrollen en stund.

Det är dags att sluta med skrivandet denna mycket regniga och blåsiga dag.

Vi hörs!
Carina i Furulund

tisdag 4 oktober 2011

Majas och Jennies scrapsskola

har varit lärorik och jag har varit elev hos dem ett tag utan att komma till skott men nu så är det proppen ur. Jennie skrev vid ett tillfälle det kan ju inte bli fel och det är nog så rätt. En av mina kollegor väntar barn efter många prövningar, redan när jag förstod att hon hett önskade sig ett barn lovade jag att sy ett täcke när det blev dags. Nu är det definitivt dags, ungefär en månad kvar för att vara mer exakt så nog behöver jag bli färdig alltid.
Redan i våras beställde jag tyger, bl a en panel som var så snygg men blocken hade blivit gigantiska så de fick jag gå hårt åt med kniven, kanske blir spillet en hjälp till baksidan. Bara mittblocket behöver några remsor till sedan är det dags för montering. Håll till godo.

Nu återstår det bara att bestämma vilken färg som det hela ska monters ihop med, blocken är olika stora så det blir nog skoj att få ihop det.

Sängöverkastet som jag har hållit på med ett tag fick bårder idag men bilden var inte så skojig så det får fotograferas utomhus en solig och vacker dag.

Undrar hur mycket bastyger Veronicas har kvar, kanske skulle jag kunna hitta något tyg där för att montera härligheten med.

Vi hörs!
Carina i Furulund

söndag 2 oktober 2011

En ljuvlig helg

Ett underbart väder har det varit och vi har fått gjort en del saker i trädgården som har varit sorgligt eftersatt sedan i våras. Forsythian den skalperade vi totalt, vi har under åren försökt få fason på den men inte lyckats så nu skar vi ner den så får vi se om den vill växa upp igen. Andra buskar har vi varit mer varsamma med och försökt "bena ur" under några år, de sista grova grenarna blev avsågade på vår kornell idag. Så nu kan vi köra till soptippen igen............. för vilken gång i ordningen det nu är detta året, maken spår att det krävs ungefär 3 körningar bara med det som vi klippte och sågade ner idag.

Före sommaren sydde jag ett babytäcke åt en kollega som skulle bli mormor, det blev lite snärjigt på slutet men jag var färdig innan beben föddes. Men jag glömde ju att fota det men mamman till beben har skickat mig en flock bilder och berättat hur mycket hon uppskattar täcket, gissa om jag växte några centimeter.

Det är egentligen inte mina färger men blev väldigt nöjd med täcket som är quiltat med en gulmelerad tråd.

Nu hoppas jag på en fortsatt bra vädervecka så kanske vi kan komma ifatt med trädgården innan den och jag går i ide.

Ha en bra vecka!
Carina i Furulund

lördag 1 oktober 2011

Rent statistiskt är jag nu

i livets utförsbacke, jag har precis fyllt 45 och med lite tur har jag lika många år till framför mig.
I år har det varit tunnsått med paketer, kan det bero på att jag fick min resa till Stockholm i 45 årspresent. Trots att minnena från resan och utställningarna är lika livliga nu som innan så önskar jag ändå att jag hade fått fotografera på utställningarna, det var mycket intryck där och då och jag hade velat uppleva det jag såg på bild i efterhand.

Nåväl bara dagarna innan min födelsedag fick jag ett tjockt kuvert, det var tyger jag bytt mig till + plus en rejäl present i form av en charm pack från Westminister fibers, yapp hjärnan gick igång direkt, så många kreativa tankar som flög fram på en gång. Charm packen är inte fotograferad men däremot en hel del andra tyger. Dessutom vann jag scraps hos Maja, en del av dem är redan använda.



Detta är resultatet av två tjocka mjuka kuvert från Maja, nu förstår ni varför hjärnan går på högvarv.


Så här ser det ut när barnet i mig har fått leva ut, inte öppnar jag mina paket fint, detta massakrerade paket inneöll 7 pyttetäcken.


Ett babytäcksprojekt, egna och fådda scraps, urusel färgåtergivning, fotat mitt i natten då ögonen också var dimmiga.


Något hände så jag kunde inte få in text mellan bilderna, gardinen är vit lakansväv från stashen och tyger som kom från Maja, det kuvertet har benämnt färgexplosionen. Tre gardiner har det blivit ännu så länge av de remsorna men mer finns kvar.

Bilden under är min enorma investering på IKEA, denna typ av galge har jag sett på flera amerikanska bloggar, började leta efter sådana galgar till i ett vettigt pris i Sverige, och jag kan väl säga att 9 :- är ett helt ok pris för galgen.

Vi hörs!

Carina i Furulund

Bloggarkiv