torsdag 29 december 2011

En snabb affär

blev det av dagens handbollsspelande, trots ett idogt kämpande åkte de ut redan i 8-dels finalen imorse. Så dagen har bjudit på helt andra saker än handboll och transporter.

Slappa, sy och köra skräp har vi hunnit med, tro det eller ej men blocken till babytäcket som den väntade babyn ska få är klara och jag har börjat sy ihop mina 3 inchrutor till kanten under eftermiddagen. Sedan har jag dessutom beundrat två foton som flög in i mailboxen, min vän Pia är en fena på att virka så jag gjorde en beställning på virkade djur som sedermera flög till Schweiz och här de:



De är bedårande, när jag frågade vad de skulle kosta så fick jag frågan i retur med följande fråga "hur mycket skulle du ta betalt", tja det är ju en svår fråga men mannen och jag har funnit en lösning men inte lyckats effektuera det hela ännu.

Nu vill sonen ha en gosestund i soffan ihop med föräldrarna och Finn McMissil så nu ska jag gå och gosa.

Vi hörs!
Carina i Furulund

onsdag 28 december 2011

Årets sista kalas och handboll

står på menyn för dagen. Födelsedagskalas för 11-åringen som ändå inte har tid att vara hemma ska hållas om en stund. Har precis hämtat hem henne efter dagens två vinster i Lundaspelen, de betydde att det blev A-slutspel imorgon. Så jag antar att en del av morgondagen kommer att gå åt till handbollsspelande och transporter.

Sömnaden står på undantag just nu, lusten saknas inte men tiden.

Våra barn älskar chokladmousse och den ska vara hemmagjord så det ska jag gå och göra nu.

Vi hörs!
Carina i Furulund

söndag 25 december 2011

En avslagen dag

har det varit idag, det var aningens halt när vi skulle hem efter julfirandet så det tog lite tid att ta sig hem. Till och med barnen har varit trötta idag. Just nu är det någon som testar sina nyinköpta smällare utanför vårt hus, det smäller och knattrar, trodde ett tag att det kom från våningen ovanför.

Har en julklapp som jag överlämnade igår att redovisa. Inget mönster, sytt helt på känn, där jag försökt mönsterpassa bambutyget. För en gångs skull var sömmerskan nöjd med sin insats.

Den blev stor och med rymliga fickor inuti. Kan med fördel användas till annat än hygienartiklar när man ska ut och resa, pass, biljetter, batterier till hörapparaten och kamera kanske.

Efter att det har byggts rymdstation i lego under dagen byggs det nu bilbana två våningar upp, dit ska jag bege mig nu.

God fortsättning på julen!
Carina i Furulund

fredag 23 december 2011

Pepparkakor, sömnad och julfirande

har stått på dagens meny. Medan resten av familjen åkte till frissan i morse påbörjade jag pepparkaksbaket. När de kom hem doftade det jul i huset, som väntat ville inte sonen baka men dottern hon bakade mer än gärna, men hon ville inte kavla ut degen. Förstår inte varför, det är ju hur lätt som helst ......................... nåja i varja fall nästan. Kom några svordomar in emellan när degen och jag inte kom överens.

Fortsatt sömnad pågår när det gäller nessar och monster. Den ena nessen är en sent inlämnad beställning där uppmaningen var att inte sy ihjäl mig på vägen, så den får bli klar till den 28:e den saknar lite handsömnad och en blixtlås sedan är den klar.

Alla barn, stora och små har varit samlade idag, även barnbarnet kom på besök. Vi har ätit mycket god mat, maken lagade helstekt kalkon som var ljuvlig och sedan delade vi ut julklappar, bland de små barnen var det varierad respons på utfallet. Barnbarnet blev överlycklig, han fick ett stort garage med tillhörande racerbana och bilar. Alfons fick en stor sortimentlåda att sortera upp sina små legobitar i, han förstod inte vitsen med det och dottern fick ett presentkort att handla kläder för, hon samlar på sådana till en heldag i shoppingcentret. De två stora barnen fick en fortsättning på sina serviser för att någon gång få fullt.

Nu är det sängdags inför den stora dagen imorgon som börjar med frukost tillsammans, krubbgudtjänst där dottern ska sjunga med kören och så det stora julfirandet.

God Jul!
Carina i Furulund

onsdag 21 december 2011

Det är synd om maken

som har en trött och infekterad hustru! För att göra det lite lättare för honom fick sonen följa med när undertecknad skulle till frissan. Sonen gillar frissan så länge hon inte klipper hans hår. Under tiden fick maken handlat mat inför helgen i lugn och ro. Det ska bli skönt att slippa stora mataffären dagen innan julafton, då brukar kön ringla sig igenom hela affären trots självscanning.

Så här i elfte timmen så har jag påbörjat två nessar, som vanligt är man ute i god tid.

Har packat två mjuka kuvert idag, till två vänner som har haft ett oändligt tålamod denna höst som varit lite jobbig med mycket sjukor, både egna och andras. Nu tror jag inte att posten kommer att komma fram innan jul men då får det bli en försenad julklapp i så fall.

Smålandsbaksidan och boogiemonstren väntar bara på att få lite hjälp med mackningen, eftersom mitt arbetsrum fortfarande är till hälften fyllt av en säng som inte ingår i ett syrums normala inredning kan jag inte macka där utan får försöka antingen på köksbordet eller på en lämplig golvyta. Men så hittade jag först inte vadden och min hjärna började tänka tanken att jag kanske slängt vadden av misstag men den var inte på sin plats helt enkelt, den är funnen och det är tur för påsen innehåller vadd till två täcken.

Som ni förstår så har jag fortsatt att glutta i Eva J:s energipåse, och det har gjort nytta.

Vi hörs, nu ska jag stryka lite och så fortsätta lyssna på Robban Broberg.

Carina i Furulund

tisdag 20 december 2011

Gluttat i energipåsen

som jag fick från Eva J har jag gjort idag, öppnade bara lite i ena kanten, vill ju inte att energipåsen ska ta slut för fort.

Skurit några remsor till en lukkekant och påbörjat en smålandsbaksida är vad jag har gjort idag, precis när det gick som bäst fick symaskinen frispel och jag fick operera den med en pincett.

Om jag ska vara ärlig ville maskinen nog bara bli städad och få olja, det var ett tag sedan jag pysslade om den sist.

I övrigt har det mest varit raklång på soffan, den där infektionen jag har är envis och tröttande. Men imorgon blir det bättre för då har jag ätit de nya penicillinsorterna i två dygn.

Hoppas er dag har varit mer spännande!

Vi hörs!
Carina i Furulund

måndag 19 december 2011

Fryser och är trött

och inte är det egentligen något större fel på mig. Skulle börja jobba idag efter 14 dagars sjukskrivning, men redan tidigt på förmiddagen så tog orken slut. Så jag fick återvända till platsen för brottet, det vill säga sjukhuset och höra vad de hade att säga om det hela, nytt penicillin och ytterligare 14 dagars sjukskrivning och ett nytt håll/stämpel i bonuskortet. Vanligtvis brukar ju en stämpel till betyda något bra på slutet men jag undrar om det är så inom sjukvården också, får jag en packe tyg när jag stämplat färdigt i kortet? Eller kanske en ny symaskin till ett bra pris?

Mina pepparkakor är fortfarande obakade, men degen håller sig några dagar till så vi får se om onsdagen kan vara en bra dag för pepparkaksbak.

För en stund sedan drog jag ett varv på strumpstickorna men det är också allt som hänt de sista dagarna, kanske kan det bli något varv till samtidigt som jag slår ett getöga på den danska deckaren.

Nu ska jag gå en våning upp!

Vi hörs!
Carina i Furulund

lördag 17 december 2011

Julens kletigaste dag

hittills, vi har bakat gotlandslimpa och det känns som vi har kletig deg överallt efter det. Men avstå från att baka det brödet finns inte på kartan, en skiva av brödet och skinka på, det är jul det.

Jag har försökt rationalisera bort pepparkakorna i år, eftersom jag vet att jag kommer att stå med dem själv, sonen bakar inte, det är för tjejer................ hm har han inte fått samma uppfostran som dottern? Dottern tycker att det är kul att baka pepparkakor i ungefär 30 min eller så. Så i år blir det stora pepparkakor så doften kommer in huset.

Sytt har jag inte gjort idag trots goda intentioner, men dagen är ju inte slut ännu förstås.

Här kommer bilden på min julklapp:

Tack Maja både för strumpan och de vackra tygerna.

Som ni har förstått så håller jag på med ytterligare ett babytäcke, denna gången är det till ett väntat syskonbarn som troligen kommer att födas lite för tidigt så jag borde raska på med sömnaden.


De bruna tygerna är från Lollipop-serien, jag har snott en idé från en amerikansk blogg, många av 4-rutorna är ramade med gult, något enstaka med röda och några fler med orange tyger, sedan ska de sättas ihop och få en smal kant utanför, har inte bestämt om den ska bli blå eller grön ännu, sedan kommer ytterligare en ram med rutor i samma storlek som rutorna i 4-rutan, här kommer det bruna att få större plats.

Mina boogie monster hänger fortfarande fint uppe i köket, fortfarande inte längre komna, kanske kan jag få ett ryck efter bloggningen.

Ha en bra lördagskväll!

fredag 16 december 2011

Första sydagen

på 14 dagar har det varit idag och så skönt och rogivande det har varit. Vid köksbordet blev det eftersom det är lite kallt i källaren nu, orkade inte släpa fram extraelementet. Så det har varit ett springande upp och ner, symaskinen i köket och strykjärnet i källaren.

Jag har lyckats fotografera täckena från Gulle, ett lite smakprov kommer här.


I veckan har jag väntat på amerikabrev, två stycken till antalet. De kom till slut, trodde att de hade fastnat på vägen.

Idag vittjade brevlådan på ytterligare ett mjukt kuvert med en vacker julklapp inuti i. Imorgon kommer bild och då avslöjar var den kom ifrån. 

Kanske blir det också en bild på mina boogie monsters och fiskarna som ska åka till Schweiz inom kort.

Ha en bra helg!
Carina i Furulund

onsdag 14 december 2011

Fådda och givna täcken

Igår lämnade Gulle från Malmö över en stor påse med pyttetäcken till min man, 11 guldklimpar fick jag och dessutom har en av sonens dagisfröknars mamma börjat producera pyttetäcken, fick ett smakprov häromdagen. Om jag har ork ska jag fotografera dem och göra ett webbalbum imorgon.

Min egen produktion är rätt så begränsad just nu men efter att ha fäst många trådar de sista dagarna blev detta äntligen klart och överlämningsbart.


Nu fick blogger fnatt och vände på fotot, alltså får ni lägga huvudet på sned så att ni ser det på rätt håll. Brita på jobbet utbrast "åh vad fräckt" när hon fick se det, bättre betyg kan man ju knappast få.

I övrigt har jag sprättat upp ett block som jag egentligen tycker är rätt fint men som ändå inte var vad jag hade tänkt, har en bild i huvudet så det är väl bäst att jobba vidare med den.

Jag ska gå och se om mannen vill bära upp min symaskin en våning, vill inte sitta i källaren just nu. Efter min vända i sjukvårdens säng så har ryggen och framförallt fötterna varit konstiga, fryser så in i baljan om fötterna, hade precis samma problem förra hösten när jag hade som mest problem med ryggen men raggsockar hjälper ju till att hålla värmen.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

tisdag 13 december 2011

Stämningsfullt luciafirande

har jag precis lyssnat på. Personalen i Lackalänga församling med prästen Hanna i spetsen gör ett fantastiskt jobb med barnkörerna. Det är alltid lika fint att lyssna på barnen.

Sonen och hans kompisar har också gått lucia idag och det märks att det börjar bli större och kan sjunga i grupp och på scen. Av 37 barn var det bara en liten tjej som inte ville lussa.

Nu ska jag försöka sy några enstaka stygn för hand och sedan har jag ett täcke klart, det är skönt för det skulle egentligen varit lämnat men sjukdomar och sjukhusbesök har kommit emellan.

Vi hörs!
Carina i Furulund

lördag 10 december 2011

Liggelördag

har det varit idag. Fy fabian vilken skallavärk jag har haft. Nu är jag ju van vi det men idag fick jag vika ner mig och åka till akuten. Mycket väl omhändertagen och undersökt är jag nu hemma, ska äta två rostemackor och få lite massage av mannen i mitt liv sedan blir det sängen, fastän jag har intagit ryggläge sedan i stort sett kl 14. Under vissa tider har jag inte velat röra på huvudet alls.

Av denna gnällkavalkad kan man konstatera att jag har inte skött något idag, visserligen hade jag tänkt ta mig en vilodag men kanske inte på det sättet.

Men imorgon är en annan dag och där det vara bättre, så kanske får jag något skött då istället.

Vi hörs!
Carina i Furulund

fredag 9 december 2011

Varför så mycket svart

i klädaffärerna, under dagen har jag försökt få tag i ett par mysbyxor i annan färg än svart och grå, nej det gick inte trots att jag kollade in ett par affärer. Gillar inte vi som är över size 0 färg? Jag varken vill eller kan vara size 0, tror jag i alla fall men jag gillar färg även om svart ibland är till nytta. Till dottern hittades en snygg turkos mysdräkt i plysch men så var det ju på avdelningen för kroppar under size 0.

Igår hade mina kompisar i Textilkreatörerna säsongsavslutning, jag undrar hur mycket de fick gjort, själv satt jag vid köksbordet och gjorde några julkort, det börjar bli dags att bli färdig med dem.

Den här underbara tidningen som jag skrev om häromdagen fascinerar fortfarande, i den finns tips för alla smakriktningar.

Ännu så längre räcker orken mindre än lusten att skapa. Men det blir väl bättre en annan dag.

Ha en bra helg i skitvädret!
Carina i Furulund

onsdag 7 december 2011

Totalt vingabruten

Anledningen till mycket av stressen under veckorna som gått var att jag skulle opereras och jag behövde lära upp en ersättare på jobbet. Vi skulle få en nyanställd tjej i början på november, hon kom och hon är nu fullproppad med allehanda information och jag är numera fullproppad av medicin.

Men jag är hemma igen och det är en välgärning, två nätter i en sjukhussäng är åtminstone minst en natt för mycket för min rygg. Tacka vet jag min röda soffa eller min egen säng.

Jag hade tänkt mig att sticka lite på raggisarna som jag håller på med men de satte nålarna så dumt att det var inte att tänka på.

Är det någon som är designsugen så är nog sjukhussängar ett område som behöver utvecklas, men då tycker nog politikerna att vi vill ligga för länge i dem om de skulle bli bra.

Min väninna Pia kom förbi avdelningen precis innan jag skulle åka hem med en tidning som var så sprängfylld av olika idéer att min hjärna gick igång så fort jag öppnade tidningen. Jag har bara kommit halvvägs och redan avverkta julkort, hemmagjord snaps, lite stickning och annat smått och gott, undrar vad andra hälften består av?

Ha en skön kväll!
Carina i Furulund

fredag 2 december 2011

Dumsnöre påbörjat

inte vet jag vem som myntade det begreppet men för den som inte hört det är en rem att fästa nycklar eller för all del mobiltelefonen i. Båda sakerna har ju en tendens att vilja försvinna djupt i handväskan.

För övrigt har jag gjort klart framsidan eller kanske var det baksidan på två grytlappar, nu är det bara lukkekanterna kvar.

Har precis som de flesta andra en mängd projekt igång och kanske borde jag ta tag i några av dem så att de blir färdiga någon gång. Då skulle det kanske bli tid att sy projekt till sig själv.

Efter en lång dag är både jag och arbetstiden slut men som tur är så blir det inga fler jourpass i denna helgen, jag ska försöka roa mig istället. Vi håller tummarna för att det inte blir så mycket regn och blåst imorgon för Köpenhamn here we come!

Idag har jag konstaterat att jag har endast tre helt färdiga block av birdie stitches, jag tror att jag har två block som ligger och väntar på kant, tre stycken med några stygn kvar att göra på var och en och så fyra ofärdiga, kanske dags att ta tag i?

Ha en bra helg!
Carina i Furulund

torsdag 1 december 2011

Snart har ytterligare en vecka gått

och en stor del av den veckan har jag spenderat på sjukhuset, det vill säga jobbat till största delen och idag har jag varit patient. Hm säger jag, politikerna säger att sjukvården behöver spara pengar.

Alltså jag är ingen snabbvirkare men under dagens besök hann jag göra en handledsvärmare, under tiden fick jag inte ens besked om varför det inte blev min tur.

Sedan några dagar har vi nytt schema på jobbet, yes säger jag, jag tycker om att joura men inte mängden arbete som ska produceras på en väldigt kort stund, det nya schemat gör att man har hjälp längre på kvällen och att man jourar mindre. Jag kommer att få mindre sytt eftersom de blir färre dagar då jag har någon timme över för mig själv men det får jag ta.

Veckan i övrigt har inneburit feber, huvudvärk, kräk och tvättberg, ja inte undertecknad alltså utan sonen så nu börjar vår vinter se ut som tidigare vintrar med virusar. Det enda jag undrar över är om sonen smittat med huvudvärken, det finns inte så många alternativ i den branschen antingen har han smittat mig eller så har jag varit ute och fått regn på huvudet. Oavsett vilket gör det ont och vill inte riktigt släppa.

För resten av veckan så önskar jag lite nattsömn och sylust, får man det förstnämnda så brukar det sistnämnda också dyka upp.

Ha en bra helg!
Carina i Furulund

Bloggarkiv