söndag 26 februari 2012

Tålamodsövningar

Under min 45-åriga levnadstid så har jag insett att jag har vissa begränsningar symässigt. Läsa mönster och förstå är en sak som jag inte är bra på. Sy i blixtlås är en annan grej som med mycket träning går rätt bra numera. Göra att snyggt knapphål har aldrig funnits i min tankevärld, men så skulle jag sy mysbyxor till dottern i velour, nej det blev inga knapphål i dem men mycket träning för att försöka få till knapphål som såg hyfsade ut.
Den här skrynkliga tyglappen fick tjäna som prov, ni ser den snygga tygfnurran till höger, så såg det ut vid flera tillfällen eftersom jag först inte begrep hur jag skulle göra med broderimaskinen och dess autoprogram. Alldeles oavsett mina tidigare och nuvarande kunskaper så kan man sammanfatta det hela med att sy rakt fram fortfarande går bäst. Efter ett samtal med Pia som har sytt mycket kläder så förstår jag åtminstone vad för fel jag gjorde så kanske provar jag igen en annan dag.

Till Albin har jag gjort denna nesse

tyget passar nog till en 6-åring som gillar hjältar, dock i annan form än den på tyget.

I övrigt har vi haft sportlov med slappardagar och bakdag bland annat. Vi skulle ju ha födelsedagskalas samma dag som prinsessan föddes så numera har KM flaggdag på sin födelsedag.

Vi hörs!
Carina i Furulund

söndag 19 februari 2012

Ny valk på G

Håller på och handsyr lite så nu blir det en ny valk på höger långfinger. Mina fingerborgar är fortfarande lost in space men däremot dök mina måttband upp under de tråkiga hushållssysslornas stund.

Vi skulle ha en lugn och stillsam dag idag med lite kyrkbesök och basar, jo visst blev det kyrkan och basar och när jag och dottern kom hem så fick sonen för sig att han skulle krama katten. Sedan behöver jag nog inte skriva mer. Bara en liten skråma som tur är.

Nu ska jag fortsätta att bygga upp valken och lyssna/kolla på Wallander!

Vi hörs!
Carina i Furulund

lördag 18 februari 2012

Otack är världens lön

och anledningen till jag säger det är att som tack för våra arbetsdagar ihop gav Pernilla mig sin förkylning i avskedsgåva. Nu hoppas jag att det går över på ett kick men jag är väl som resten av befolkningen och får dras med den ett tag.

Annars har jag haft FF idag också en stund men då var det inte läge att sy, då stod det tråkiga hushållssysslor på dagordningen.

Jag har äntligen kommit på hur jag ska quilta min zig zag-quilt så det blir nog mackning om en stund.

Ha en bra helg!

Vi hörs!

Carina i Furulund

fredag 17 februari 2012

Jag har FF

så skapande pågår, helt plötsligt bara så där blev jag utan familjen några timmar, då gäller det att passa på.
Symaskinen är igång, musiken likaså och så då strykjärnet. Familjen hade lämnat huset med kaminen laddad så jag behövde inte ens sätta fyr. Med andra varmt och gott.

nej nu ska jag fortsätta...............

Vi hörs

Carina i Furulund

tisdag 14 februari 2012

Man blir aldrig för gammal för att leka

Jag har funderat och funderat över Majas scrapsvåndor och Eva J:s lekfulla sätt att ta hand om sina scraps. Funderingarna har lett till produktion av två quiltar den ena ligger steget före eftersom scrapsen från den används till quilt 2. Quilt 1 är makningsklar.

Scrapsen är i blockstadiet ännu så länge men quilten är tänkt att bli ungefär 140 x 140 cm. Eftersom det är grönt i några av tygerna på zig zag-quilten valde jag grönt till ram runt om 4-rutan.

De gröna tygerna som används är scraps från ännu äldre projekt. Det är kul att jobba så här och scrapsen blir ju inte liggande någon längre tid.

Sedan har jag lekt med en charm pack med Kaffe Fassettyger. Det blev bra men inte som det var tänkt, eller kanske tänkte jag inte tillräckligt, i vilket fall som helst så får blocken vänta för det gråa tyget räcker inte till när man syr/tänker/skär fel!!


Annars är det tö, snö och regn här, men det väntas kallare väder. Jag har rejält ont i kroppen, jag undrar om det är vädret som gör detta.

ETT STORT TACK TILL ULLIS som hjälpte mig med Pinterest och hur jag skulle få in "knappen". Min dator ville inte kopiera över texten från Pinterestsidan till HTML-gadgetar så jag fick snällt skriva in den.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

måndag 13 februari 2012

Undrar om det är halt ute

Det fryser så vackert på trädens grenar så att jag skulle vilja föreviga det, får se om jag lyckas mecka med min lilla kompaktkamera  så att jag får till en vacker bild.

Vädret är allt bra konstigt, först snö och sedan tö för att idag på morgonen vakna till minus 13 grader.

Gårdagens snöskottning/snöfösning kändes annars i muskler som jag inte känt av på ett tag. Men jag fick mycket god hjälp av 6-åringen att skyffla undan snön så det tog inte så lång tid.

Några sömmar blev det mellan alla andra bestyr igår, mina måttband har rymt och jag behöver mäta en quilttopp innan jag går vidare, får höra med mannen var han har sin tumstock.

Idag känner jag mig nöjd med mig själv, jag har lyckats genomföra det jag tänkt innan jag skulle börja jobba.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

söndag 12 februari 2012

Söndag och det snöar vackert

Det är så vackert med snön men så genererar den en massa arbete också för olika yrkeskategorier. Själv ska jag skotta snö, men det är inte lönt ännu för det kommer bara att snöa över skottningen igen ser det ut som.

Kanske kan jag få sytt någon söm idag, veckans tidigare försök i syväg har inte givit så mycket som önskats men så är det ibland.

Det mest tankekrävande som ska göras idag är att tänka ut lunch och kvällsmat.

Ha en bra söndag!
Carina i Furulund

torsdag 9 februari 2012

Nu är Pernilla klädd

inför starten av det nya jobbet på måndag. Nej jag tycker inte att det är roligt att min rumskompis slutar men jag kan ändå inte låta bli att spexa med henne så här på slutet.

Så länge jag har känt henne så har hon burit lunchen till jobbet i papperspåsar mer eller mindre hela. Så idag under vår sista gemensamma lunch fick hon den här

För säkerhets skull står det Pernilla på baksidan ifall väskan skulle bli attraktiv.

Sedan har vi ett problem kvar, både hon och jag fryser och hon får ju inte ta vår värmefläkt med sig så det fick lösas på annat sätt. Man kan väl hoppas att det nya stället är varmare än vår frysbox till arbetsplats. I alla fall fick hon de här också


En tråd Fabel och en tråd Kid Silk, mjukt och lent.

Lycka till på nya jobbet!

Vi hörs!
Carina i Furulund

söndag 5 februari 2012

Började sy,

bytte nål, sydde en söm, sprättade en söm, sydde igen. In med mer ved i kaminen, sprättade trassel igen. Städade symaskinen, gav den olja. Sydde en söm, sprättade en söm, trädde om maskinen. Spolade sönder en spole. Gav upp!

Nåja inte helt, gick ner i källaren och hämtade den andra symaskinen och sydde lite på den istället. Så nu får gamla Bettan åka på service. ¨

Dagen fortsatte annars i stil med bygga lego, laga mat, sätta in i diskmaskinen, sy en söm, bygga mer lego, fika, sy en söm och sedan var det kväll.

Inte är det speciellt mycket varmare heller, tyckte de sa att det skulle bli aningens varmare idag. Tja om det är -10 eller -14 kan väl på något sätt kvitta.

Helgen har känts kort, ändå har den varat i tre dagar, kommande veckas helg inträder redan på tisdag med paus i några dagar för att sedan återkomma på söndag.

Just nu har jag tre projekt igång samtidigt, varav två står på paus i hjärnan, hur stora ska de bli? Vilken sorts kant? Det är allt tur att man inte har svårare saker att fundera på.

Nu är det strax dags för Wallander igen.

Vi hörs!
Carina i Furulund

Tömma diskmaskinen,

köra barn, laga mat, hålla fyr i kaminen, fylla diskmaskinen, bygga lego, sy en söm, laga mat, hämta in ved, sy en söm, bygga lego.

Detta skulle kunna vara reklamen för Johan Wester och Anders Janssons nya show, för de har haft reklam uppsatt på bussar med korta fraser typ skriv en bok.

Men i kylan (ja jag vet att kyla är relativ) som råder i Skåne gäller det att hålla kaminen igång så hämta ved, hålla fyr i kaminen, spinka bränne och sätta fyr i kaminen är egentligen en mer rätt mening att börja med.

Någon söm hoppas jag på att få till idag med, brännsy är det inte tal om dessutom måste jag sprätta upp några block som blev fel igår när jag försökte mig på att brännsy ihop dem innan kvällsmaten. Har dessutom en långsöm som inte vill bli som jag vill.

Grunnar lite på dagens kosthåll, sonen säger att han mår inte bra om han måste äta fisk...............

Ha en bra söndag i kylan!
Carina i Furulund

fredag 3 februari 2012

Har en valk på höger långfinger efter all handsömnad

och ändå har jag mer som ska handsys. Någon (antagligen jag själv) har lagt fingerborgen på ett mycket bra ställe, så bra att jag inte hittar den.

Alfons boogie monsters är klar och är faktiskt orsaken till valken, för tjockt garn att sy på lukkekanten med och hård lakansväv som kant, men av misstagen lär man sig, förhoppningsvis håller täcket länge så att jag inte behöver lappa och laga på det.

Ett myller av färger men han verkar gilla det hela.


Smålandsbaksidan.

Sedan har jag nästan gjort täcket som ska till Schwiez klart, några trådar kvar att fästa men det gör jag inte förrän bebisen är född, är lite skrockfull tyvärr.

Ett likartat myller men inte så många färger men många olika tyger och valörer av färgerna.

Idag har jag strukit några tyger, jag hoppas på systunder imorgon, med tanke på kylan är det väl sannolikt att syendet kommer att varvas med hålla fyr i kaminen.

Ha en bra helg!
Carina i Furulund


onsdag 1 februari 2012

Min tideräkning tog slut vid 2011:s slut

Jag vet att det är år 2012 men mina fingrar har ännu inte lärt sig att det är 2012, varje gång jag skriver ett röntgenutlåtande ska det dateras, tror att jag har fått ändra det jag skrivit varenda gång ännu!

Just nu provar jag något som jag och  KM har diskuterat ett tag, att åka buss till och från jobbet. Igår var första dagen. Jag sparade in 20:- av de där förhatliga 380 kr som jag fick betala i parkeringsavgift, hur mycket jag sparade i bensinkostnad vet jag inte men förhoppningen är drygt 1000:- i månaden som jag/vi ska ha roligare för. Om jag får bestämma så blir det X kuvert men jag vet redan att det blir kanske inte så många kuvert som jag önskar mig.

Annars har det tagit rätt hårt på tyglagret så jag har alla skäl i världen att titta på amerikanska tygsajter så att jag inte missar något kap.

S & S ska få ett besök på fredag, har tömt rejält på hyllan för lakansväv, har ju två myskviltar på G så lite fleece och annat skojigt ska också med hem.

Nu borde jag gå och duscha inför dagens begivenheter, men det lockar inte alls.

Ha en bra dag!
Carina i Furulund

Bloggarkiv