lördag 28 mars 2015

Det är en ynnest

att ha vänner som förstår precis vilken sorts post man önskar sig. Kolla vilket läcker brev!

Tänk om man fick räkningar som var lika läckra. Var dom kom ifrån? Finns det någon mer än Maja som får till så fina brev? Kunde knappt bärga mig men var ju tvungen att fotografera först innan jag slet upp "kuvertet". Några av bitarna i kuvertet är redan uppsydda, för andra finns det tankar och allvarliga planer för.

Idag har jag sorterat i tygskåpet. Hur gör ni när sorterar? Efter designer? Efter färg? Ibland blir ju det där med färg svårt att sortera efter t ex när man har Kaffe Fassettyger. Om det blev bättre? Jodå men jag begriper inte var alla tyger kommer ifrån......

Det blir extra intressant att diskutera min stash, jag syr inte i brunt, som ni vet fick jag ju göra ett megainköp när jag fick en beställning på 2 myskviltar. Men jag har så många bruna tyger att det fick ha en egen bit av en hylla. Jag har inte vita tyger tycker jag, men när jag började rota omkring så hade jag visst vita tyger, men det beror ju på hur man sorterar om de är vita eller inte. Sedan hittade jag lite fultyger, det får nog bli en fultygskvilt av det.

På syfronten intet nytt att berätta, håller fortfarande på min turkos-gröna kvilt men den börjar närma sig ett stadium där den får läggas på jäshögen, ska den ha bårder eller inte?

Vi hörs!
Carina i Furulund

torsdag 12 mars 2015

Tänk att en hemkunskapsläxa kunde

utlösa en sådan kreativ storm som det gjorde häromdagen.

Först, nu är alla rosa rutor ihopsatt, nu väntar toppen bara på kanter, blir nog ett rosa och vitt seesuckertyg.

Toppen är godkänd av dottern och det är ju alltid något.

Men nu till den kreativa stormen som inträffade mitt i hemarbetet om kött. Inte för att jag tycker att kött är så kreativt.

 

 
För ett tag sedan köpte jag en Fq-bundle med mimosatygerna som nu har gått under kniven ihop med två Fq mörkgrått fusiontyg. Det ska bli intressant att se vad det blir av detta, som vanligt syr jag utan någon som helst plan.
 
 
Vi hörs!
Carina i Furulund

måndag 2 mars 2015

Charlies täcke

Ni har ju bara fått se en sneak peak från Charlies täcke men nu är det på väg med de gula bilarna till Stockholm så då kan jag visa upp det. Även om jag fick trixa och det är "ojämnt" i ramarna så blev jag nöjd.

 
En Fq med busungar och scraps från andra projekt blev en massa rutor och busungar, det blev scrapigt på den blåa ramen och lukkekanten också.
 
 
Vi hörs!
Carina i Furulund


söndag 1 mars 2015

Jag vallade med rosa

och tänkte åka 5 mil, men föret var väl så där. Jag kom halvvägs men spännande var det. Så här långt kom jag med de rosa scrapsen.

 
Scrapsen från nessen och lite remsor från de ratade tygerna blir väl en kvilt i sinom tid.

Annars var dagens höjdpunkt den här:
Som han slet, jag blev glad för hans skull att det blev en medalj trots allt.

Vi hörs!
Carina i Furulund