söndag 24 maj 2015

Nu är maj snart slut

men jag har inte hunnit med, tiden går i turbofart.
Eftersom det är SM-finaler i handboll idag så börjar mitt inlägg med just handboll.Överst Lukas Nilsson, svensk handbolls golden boy, nästa bild har vi ytterligare en påläggskalv men också en handbollsspelare som fick sluta mitt i säsongen, Simon Jeppson och Joacim Ernstsson, sedan är det två goa gubbar Zoran Roganovic och Nemanja Milosovic, sist men inte minst, varför har så många handbollsspelare fotboja? Det här med handboll ägnade vi en del av tiden i april och vi ska gå på en damlandskamp i början på juni, då ska säkert spritpennan och tröjan med autograferna med.

Sedan i aprils elfte timme åkte vi iväg och förlustade oss lite.


Flyget till Basel och 40-års firande av broren min som fyllde år, likaså hans fru som också fyllde 40. Det regnade och regnade men vi pyntade ett gammalt uthus med 40 ballonger och sedan tog festen vid. Dagen efter festen så åkte vi sommarrodel, både stora och små, alla utom morfar/farfar och de små barnen. Som avslutning på festligheterna så åkte vi till grannbyn Burgdorf och gick på bio, en äldre biosalong, sådana som knappt finns kvar i Sverige längre, vi hade till och med paus i mitten av filmen. Vi såg fåret Shaun på tyska, men inte hade språket någon betydelse, det gick att skratta gott utan att veta vad som sas.

Snabbt hem och två dagars utbildning och några "ofestliga" dagar senare så åkte vi till huvudstaden, dottern har längtat hela året och bit av förra året också. Konsertdags.
5 seconds of summer, ja jag är glad att jag hade öronproppar med, denna gången överlevde öronen konserten utan några större men. Lite shopping senare skulle vi hem, Snälltåget hem, det var allt lite nostalgiskt, gamla vagnar från SJ byggda någon gång på 1960-talet, varmt, trångt och med en lite annorlunda restaurangvagn.
 
 
Veckan som har gått har ägnats åt förberedelser både mentala och rent fysiska i form av städning med mera, igår börjades dagen med konfirmation.
 
Två lyckliga kompisar efter avklarad vacker konfirmation som hade samma tema som mumsMåns låt i Eurovision igår, alla är vi hjältar och vi är så mycket mer än det som syns.
 
 
Idag ska jag sy och kolla på TV/datorn, trots att det är ett fantastiskt väder, det är länge sedan jag sydde nu.
 
 
Vi hörs
Carina i Furulund1 kommentar:

 1. Sammanfattning som heter duga!
  Vi kollar handboll och äter god mat.
  Efter detta blir det mer stickning.
  Nästa helg, eller redan på fredag och lördag är det vår tur. Sanna tar examen efter tre år på högskola.
  Barnen blir stora och vi gamla😉
  Ha det gott.
  Kram Maja

  SvaraRadera