torsdag 20 december 2012

Lite info om pyttetäcken

Efter att ha varit i kontakt med neonatal i Lund så har jag fått beskedet att de i nuläget inte får ta emot fler täcken,  inte ens den samling som jag har nu.

Anledningen är att de under lång tid har haft problem med infektioner på avdelningen, för oss som bor i Skåne så har detta varit känt ett tag eftersom det skrivits om det i lokaltidningarna men för er andra är det kanske nytt. Just nu är läget kritiskt och man har behövt införa intagningsrestriktioner vilket gör att det i princip bara är barn som föds i graviditetsveckorna 23 -27 som bereds plats i Lund. Det är inte avdelningen själva som vill avsluta mottagandet av pyttetäckena utan Vårdhygien i Skåne som har uttryckt önskemål om att det ska avslutas allt för att minimera spridningen av infektioner.

Jag kommer att behålla täckena ett tag ifall man bestämmer sig för att häva beslutet om stopp för täckena, om stoppet ska kvarstå kommer jag att lämna täckena vidare till någon avdelning som kan ha dem kvar på avdelningen för att göra det lite mer hemlikt för patienterna. Vilken eller vilka avdelningar som kan tänkas få pyttetäcken då har jag inte funderat på ännu.

Vi hörs!
Carina i Furulund

1 kommentar:

  1. Så synd!! Inte tror jag att täckena är en smitthärd och de kan väl tvättas innan de ges till barnen. Nåja man får väl respektera deras beslut och även på nått sätt förstå det.
    Hoppas att täckena kommer nån till nytta!
    Kram Lizzan

    SvaraRadera