tisdag 1 mars 2016

Redovisningsdax

Som en del i sin 50-årspresent fick Maja en bunta tyg som jag köpt av Hawthorne threads. Tygerna kom från deras scrapbags, tror faktiskt att jag valde den som kallas warm, men om man sedan kan kalla alla tygerna för varma är en annan sak. Vi delade jämnt och systerligt på tygerna och skulle sy en modern kvilt av det hela. Vi fick sätta till vars 2 tyger.

Som vanligt så följer jag kanske inte reglerna slaviskt............................. På toppen har jag använt 2 st tyger utöver tygerna från scrapbagsen men sedan har jag använt tyg 3 till baksidan. Maja följde utmaningen till punkt och pricka och använde sig av de tygerna hon fått.

För ett tag sedan hade Fresh lemon quilts en QAL med samma mönster som ovan, men de använde endast 3 färger så min är en konstnärlig variant av deras mönster. Jag körde fast när jag hade sytt hälften av blocken, den lilla djävulen på axeln började prata högt om att detta kunde inte bli bra. Till slut blev det lite panik i bygget men jag är klar i tid med allt för en gångs skull så jag får sätta ett kryss i almanackan tror jag bestämt.

Dottern och hunden fick följa med ut för fotografering, men Harry tyckte det var mycket roligare med frisbeen än att sitta på beställning.

 
Han har fått en egen grön gummifrisbee men ändå är människornas frisbee roligare att bita i, men den är inte så nyttig för en hund så nu är den slängd i soporna.
 
Vi hörs!
 
Carina i Furulund

5 kommentarer:

 1. Carina, den är jättefin, men du "fuskade" ju!!!
  Tänk om jag vetat det!
  Då hade ju min kunnat vara mycket större!!!
  Äsch, det gör ingenting! Jag hade roligt!!!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Kul med grått tyg i en quilt! Snyggt också för den delen :)

  SvaraRadera
 3. Kul att Du gjorde en utmaning till Maja och Dig, som vi andra nu får se.
  Din quilt med tygersom Ni delat systerligt och jämt är tuff, tycker jag.
  Bra jobbat, Carina!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. En till lycklig sömmerska grattis!!♥

  SvaraRadera