lördag 22 januari 2011

Jag fick slag i hjul på rullkniven,

slag i hjul är järnvägsspråk. Det betydet att en del av hjulet har blivit platt. Under min tid som tågmästare var jag med om det en gång och när det blir så är ljudet lite speciellt. I min iver att minska på påbörjade projekt tappade jag rullkniven i golvet, med nästan nytt blad isatt. Det var bara att byta blad igen, för det som satt i fick slag i hjul i fallet.
I tygleveransen från USA låg två små bitar batiktyg som skulle användas till de där cirklarna jag visade upp vid juletid, nu hade jag bara två kvar att göra så de har blivit färdigställda idag. Svante (brorsonen) väntar ivrigt på sin kudde, den har också bearbetats idag, toppen är klar och "ska bara" quiltas. Japp vi läser mycket Alfons Åberg för Alfons.
Någon gång förra året påbörjade jag ett Afrika-täcke som bara behövde ramar för att sedan quiltas, ramarna är strax på och sedan "ska det bara" quiltas.
Det är trevligt när man får undan projekt som ligger och stirrar på en. Plockade även fram pyttetäckena som inte har fått baksida ifall jag drabbas av en obetvinglig lust att sätta baksidor på dem i helgen, annars får de hänga som en påminnelse på vävstolen så att de blir klara tills lämningen i april.
Nu är det nog dags att arbeta igen, ska ju sluta lite tidigare idag så då kan man inte skolka för länge mitt på dagen.
Ha en trevlig lördagskväll!
Carina i Furulund

3 kommentarer:

 1. Så galet det kan gå, tur att du inte hade fötter och tår där rullkniven hamnade. Jag har tappat en linjal i golvet och ena hörnet hamnade mitt uppe på foten. Det blödde och gjorde attans så ont.
  Ha en trevlig helg med dina projekt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad är det med oss egentligen? Du tappar och fördärvar din kniv. Carmen och jag med linjal på foten. En "hemligdam" fick 5 linjaler över foten. Vilka sår jag har fått se!!!Det är en farlig hobby vi har!!!
  Hoppas att du hann att sy lite!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är på G! Tur att det bara var kniven som fick sig ett slag och inte du! Kramar Ullis

  SvaraRadera