fredag 23 december 2011

Pepparkakor, sömnad och julfirande

har stått på dagens meny. Medan resten av familjen åkte till frissan i morse påbörjade jag pepparkaksbaket. När de kom hem doftade det jul i huset, som väntat ville inte sonen baka men dottern hon bakade mer än gärna, men hon ville inte kavla ut degen. Förstår inte varför, det är ju hur lätt som helst ......................... nåja i varja fall nästan. Kom några svordomar in emellan när degen och jag inte kom överens.

Fortsatt sömnad pågår när det gäller nessar och monster. Den ena nessen är en sent inlämnad beställning där uppmaningen var att inte sy ihjäl mig på vägen, så den får bli klar till den 28:e den saknar lite handsömnad och en blixtlås sedan är den klar.

Alla barn, stora och små har varit samlade idag, även barnbarnet kom på besök. Vi har ätit mycket god mat, maken lagade helstekt kalkon som var ljuvlig och sedan delade vi ut julklappar, bland de små barnen var det varierad respons på utfallet. Barnbarnet blev överlycklig, han fick ett stort garage med tillhörande racerbana och bilar. Alfons fick en stor sortimentlåda att sortera upp sina små legobitar i, han förstod inte vitsen med det och dottern fick ett presentkort att handla kläder för, hon samlar på sådana till en heldag i shoppingcentret. De två stora barnen fick en fortsättning på sina serviser för att någon gång få fullt.

Nu är det sängdags inför den stora dagen imorgon som börjar med frukost tillsammans, krubbgudtjänst där dottern ska sjunga med kören och så det stora julfirandet.

God Jul!
Carina i Furulund

2 kommentarer: