tisdag 22 mars 2011

I strumpstickeland

vilken tur att jag fick lust att börja sticka igen. Sonen är sjuk och vill helst inte att man går så långt ifrån honom. När han har som högst feber går man i och för sig inte så långt ifrån honom heller.
Så därför är strumpstickorna bra att ha till hands då, de svarta strumporna modell större är klara och det snygga melerade Opalgarnet blir snart strumpor också, igår till "Gynekologen i Askim" blev det många varv på de nya sockarna som jag inte tror jag får behålla. Någon som är ungefär 150 cm lång, har nästan samma storlek i skor som undertecknad har mer eller mindre redan paxat sockarna.
Har funderat på om jag skulle bära upp symaskinen från källaren men tror inte jag hade fått sytt mycket i och för sig.
Jag hade tänkt köra till Symässan på fredag men det är nog inte läge att be om ledigt när jag har varit hemma med sjukt barn under nästan hela veckan innan, får se om jag kan köra in på söndag. "Missar" säkert alla de bästa erbjudandena men det får vara så detta året. Har en fundering kring hjärtetygerna som Maja skickade mig, men de behöver kompisar och det borde jag kunna hitta på mässan kan man tycka.
Har faktiskt börjat skära i Maggans utmaningstyg, en liten pyttesak kommer det att bli, saknar bara en ingrediens sedan kan jag göra pyttesaken färdig. Nej, inget pyttetäcke denna gången utan något helt annat.
Förresten är det någon som har någon bra länk till stitchery-mönster? Skulle behöva något att varva stickandet med.
Ha en bra dag!
Carina i Furulund

2 kommentarer:

 1. Trist att sonen är sjuk. Hoppas han kryar på sig fort! Det är bara att inse, dina sockor är poppis :o)
  Lite tips på stichery-mönster kommer här:
  http://alexandersonquilts.com/redwork/redworkgarden.php
  och här: http://www.completecraft.com.au/projects?cid=12838
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Hittade dig nyss!
  Hoppas att Grabben mår bättre nu!
  Hade tänkt att berätta om den sista av de som Ullis berättade om; men man kan hitta stitchery-mönster lite varstans på bloggarna. Kolla in tidningarna hos Anna http://www.butikenannalunda.se/default.asp?katID=17 Jag brukar köpa några tidningar då och då för det är så mycket fint i dom!
  Hoppas du hittar matchande tyger!
  Kram Maja

  SvaraRadera