torsdag 24 februari 2011

Det var bättre förr

eller i alla fall enklare. Nu tänker jag mig i viss närtid, det var bättre på zoomintiden, mycket enklare att blogga, enklare med fotohanteringen (har inte skaffat något webbalbum) och fanken så mycket enklare att kommentera i era bloggar eller under era alster. Åh vad jag saknar zoomin, jag är för snål för att lägga 100:- i månaden på en blogg dessutom så kan man få mycket roligt till sin hobby för de pengarna.
Men har ni tänkt på en sak även vintrarna var bättre förr, gå 2 år tillbaka i tiden inte hade vi sådan vargavinter då som vi hade i feb/mars 2010 och dec 2010 och så då nu i februari 2011. Jag känner mig som om jag håller på att frysa ihjäl, nå nu vet jag att det är inte riktigt så lätt, men jag känner mig aldrig varm. Kaminen används flitigt men ändå känns det som om det aldrig blir riktigt varmt i huset, nej vi snålar inte med uppvärmningen snarare tvärtom men skånsk vinter med mycket blåst är pest.
Men något gott har det kommit ur de två senaste vintrarnas frysande, jag har börjat sticka, är inne på tredje paret sockor just nu. Är sugen på en gosig yllekofta men stickorna är ju så tunna, vill ju helst bli klar innan jag är pensionsmässig.
Tänk så fort några dagar går, imorgon är det fredag och då är det arbetsdag igen, var tog dagarna mellan måndagkväll och torsdagkväll vägen? Onsdagkväll var det födelsedagskalas och torsdag på dagen pysseldag med kompisar, men resten då?
Imorgon ska ni se bilder på några pyttetäcken som gjordes under pysslet idag. Elsa 10 år och Ellie 9 år fick härja fritt ibland mina tyger, de valde monstertyg och ett tyg med vattendroppar, så givetvis badar monstren. Elsa har aldrig varit intresserad av att sy men ihop med kompisen fick hon ihop det här täcket, de var duktiga och provade allt utom att skära tygerna. Ellies mamma försökte jag locka ner i quiltträsket, ska bli spännande att se om det låter sig göras framöver. Med hjälp av Tildatyger och remsor fick hon prova att sy ett pyttetäcke, båda täckena är läckra vart och ett på sitt sätt.
Skulle vilja kommentera i flera bloggar idag men kände inte att orken fanns, så jag har tittat in till er idag men inte gjort något väsen av mig. Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

5 kommentarer:

 1. Tänk att det kan vara så olika. Ja tur är väl det förstås. Jag tycker tvärtom, att det är mycket enklare att blogga på blogspot. Tjoa till om du vill ha coachning! Kramr Ullis

  SvaraRadera
 2. Håller med Ullis om att det är enklare att blogga när man väl lärt sig, men saknar systemuppdateringarna och våra "chatter" i kommentarerna. Jag har blivit urdålig på att svara, men tycker att det verkar som att de flesta svarar mindre nu! Huvudsaken är att vi inte tappar kontakten! Hoppas att du lyckats smitta både mor och dotter med kviltsjukan!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Jag tycker oxå att zoomin var enklare just detta att man kunde se att någon kommenterat eller besvarat inlägg och att man kunde chatta med varandra.

  SvaraRadera
 4. Jag saknar också zoomin. Att blogga är Ok. Bilder är ganska Ok men att hålla kontakten, kunna svara direkt, det saknar jag något fruktansvärt. Det känns som om vi kommer längre ifrån varandra nu.

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara hålla med er andra om att det var lättare att hålla kontakten innan vi kom hit och bloggade. Annars tycker jag att det går ganska bra att skriva i bloggen, bara jag hade mer tid ... men det kan jag inte lasta på blogspot. Det jag saknar eller som jag inte hittat att jag kan göra är att lägga in smil-tecknen som visar att jag är glad, ledsen, trött osv.
  Kram från en som också fryser heeeela tiden

  SvaraRadera