söndag 20 februari 2011

Lite trög i hjärnan är jag allt

Igår var det en lång dags färd mot natt. Först lasta bilen full med syprylar och mat för en sydag med Textilkreatörerna, sedan avbryta när det var som bäst. Hasta till blomsteraffären på vägen hem och sedan ringa maken och fråga om det fanns framplockade kläder åt mig inför kvällens begivenhet. Nu kallas inte maken för Benson för ingenting, givetvis fanns det kläder framplockade, snygg svart kjol, läckra strumpbyxor, svart linne och en snygg blus, han hade tänkt helt rätt. Men jag hade bestämt mig för att brallor för jag frös så in i baljan. Så det blev jeans, linne och blus och mormors stickade raggsockor i handväskan.

Vi hade ju tänkt oss att sy en liten nesse, tyger hade jag med mig men inget mönster, Ingrid hade men det var inte förstorat som det var anbefallt, så min nesse kommer att gå under sprättkniven till vissa delar, sannolikt redan idag.

Sedan började jag på den där Buzz Lightyear-kostymen som jag har grunnat så länge på, byxorna saknar endast 3 sömmar sedan är de klara, sedan ska jag börja med pillet med tröjan, men nu är jag över tröskeln så det går nog som en dans.

Ja när vi textilkreatörer träffas är maten och drickan huvudsaken, Maggan langar in godsaker i kylskåpet.


Sedan hade vi pojkbesök men han tyckte att vi var rysligt tråkiga så han ville hellre vara med pappa.
Eva och Carina mitt inne i en diskussion säkerligen om nessar, Eva hade med sig flera olika sorter och storlekar som hon glatt visade oss och gav oss värdefulla råd om vilken som var bäst att sy.
Maggan fotoraferad när hon syr rosa benvärmare, vi andra visste inte att Maggan kände till färgen rosa.


Det var mycket handsömnad? Eller hur Camilla, hon frustade över nålen och tråden, lät som om det kunde varit undertecknad faktiskt.

My syntes inte till så mycket men det kanske berodde på att hon hade hamnat bakom Quilt Diva-mönstret? Nåja hon var med, efter ett tag så fick veta vi varför vi inte sett och hört henne så mycket, mängder med rita, klippa och pressa, lite huvudvärk och ingen coca cola. Men sedan vi hade botat huvudvärken, hällt upp lite cola och ställt fram godispåsen under näsan på hennes så blev det fart på henne. Hennes Quilt Diva är nästan My i naturlig storlek därav att vi inte såg henne så mycket.
Ingrid den stackaren hamnade bara på ett foto och det blev inte ens bra för att hon rörde sig men så är det med Ingrid, igår hade hon dessutom en symaskin med sig som hade platsat i formel 1 och då går det undan och man fastnar bara på suddiga bilder.
Som fotograf har man ju nöjet att slippa vara med på bild ännu en gång. En rolig dag var det, massor med god mat men för min del alldeles för kort stund, ändå kan inte maken förstå varför vi måste sy så länge, då berättade jag att tanken var att jag skulle varit kvar och sytt till långt in på kvällen om han inte hade bestämt sittningen hos några vänner samma datum som vi hade bestämt oss för sy-maraton.
Något datum för pyttetäckessömnad blev inte bestämt, enda dagen som var på tal var långfredag, det är ju en lång dag så vi borde kunna hinna med mycket då, men jag får nog be att få återkomma i ämnet en annan dag.
Ha en bra söndag!
Carina i Furulund

5 kommentarer:

 1. Ser att ni haft en riktig mysdag tillsammans!!Synd du fick avbryta det hela,men så är det ibland./kram

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa och se vad ni håller på med. Men ... ajabaja ... inte ska ni duka fram godis o coca till min lunchkompis. :)
  Synd att du inte kunde vara med hela tiden men det kommer säkert fler gånger.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Verkar varit väldigt trevligt. Vilken service du har!!! Jag är glad att jag har en kock, men någon Benson är han inte. Snarare en Jamie i så fall;-)
  Kram Maja

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med en sydag och att få surra med trevligt folk. Finns det dessutom gott att äta och dricka gör det ju dagen ännu bättre. Lyxigt med egen butler ;o( Kramar Ullis

  SvaraRadera
 5. Ohh vad jag längtar efter en sydag med goa vänner när jag läser om er härliga dag!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera