måndag 18 april 2011

Filosofering pågår

För någon månad sedan bestämde sig sjukhusledningen för att höja parkeringstaxorna i sina parkeringshus och på grusparkeringen där många av oss som jobbar parkerar. I ett slag gick priset upp från 180 :- till 380:-, för denna facila summa får jag en papperslapp där det står två datum och klockslag på samt tillträde att parkera.
Om jag hade spenderat samma summa på någon tygsajt i USA hade jag sannolikt fått köpa nya hyllor att förvara osydda tyger på. Men tänk själva 380 spänn i månaden det är ett fullt flatrate-kuvert. Även om de hade behållit priset på 180 spänn hade det inneburit ett fullt flatrate-kuvert varannan månad. Nu är det ju inte så att jag lider av någon svår tygbrist eller så men i alla fall.
Tänk om de hade infört någon sorts årsparkeringskort där man bara betalade för de dagar man var på plats i Lund, hade det blivit billigare?
Som ni förstår har jag inte så svåra problem att lösa eftersom jag kan spendera en stund att skriva om detta.
Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

4 kommentarer:

 1. Det ät ju jätteskönt att du inte har värre problem,men som sagt...
  ...tänk vad mycket tyg!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt! Mitt jobbbyte blev på ett vis ett nerköp, från att ha haft gratis parkerng så kostar det nu 20 kronor per dag om man inte har vansinnig tur att få en av de få gratisparkeringarna. Blir nog till att börja åka buss, då spar jag både parkeringspengar och en hel del bensinpengar =mer tyg åt mig!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Bra att du inte har värre problem :) Men det är ju inte förvånande att du funderar kring detta.

  Här i norr blåser det. Barnen har påsklov och jag har sytt lite idag :)
  Kramar!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Om det nu kan vara någon tröst så betalar jag 950 kr varje månad bara för parkering hemma och på jobb, då har jag ändå boenderabatt i garaget här hemma. :(
  Kram

  SvaraRadera