tisdag 5 april 2011

Jag har gjort ett nålbrev,

med tanke på min aversion mot att handsy är detta en smärre sensation. Men som ni vet har jag ju utökat vapenarsenalen både med ett inköp av en storpack spetsiga synålar och sedan fick jag broderinålar med en leverans från Fabric-Shack.
För ett tag sedan när jag saknade inspiration så mailväxlade jag med Maja en kväll, bara genom denna mailväxling som säkerligen inte handlade om bristande inspiration fick jag lust att skära i lite laxrosa tyger, precis som med brunt finns det inte så mycket av laxrosa i min tygsamling. Innan Maggans utmaningstyg damp ner i brevlådan hade jag bara en bit i laxrosa som Maja hade skickat för ett tag sedan.
Så av laxrosa, beige och brunt, varav ett väldigt stormönstrat tyg blev det en nålbok för att få plats med alla nålarna och jag är faktiskt nöjd med min konstruktion.
Framsida med handsömnad och allt!


Mittuppslaget med några nålar insatta.


Baksidan med lite större bitar av tygerna. Eftersom jag inte visste hur jag skulle få in dekorbandet som fanns med i Maggans utmaning så håller jag på med en väska som jag kan ha broderier och nålarna i.
För ett tag sedan fick jag ett fint tyg med hjärtan på från Maja, redan från början ville jag inte skära i sönder det, jag har lyckats klura ut hur jag skulle kunna använda nästan hela biten utan att skära i sönder den, så här en liten titt på väskan som är på gång.

Eftersom jag har insett att jag är som ett barn när det gäller att hålla rent saker så har den fått lite mörkare grönt tyg till botten så kanske jag kan använda längre perioder utan att behöva tvätta den.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

4 kommentarer:

 1. Oj så spännande att få se din väska när den är klar.

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat och fint blev det också.
  Jag vet ännu inte vad jag ska sy av utmaningen.
  KRam Eva.
  PS! jag har inte glömt bort trådfrågan, det kommer svar.
  Ds.

  SvaraRadera
 3. Det är så fina saker som du sytt/syr!
  Hade alldeles glömt bort det laxrosa, men det är fint!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint nålebrev du har sytt,

  kram

  SvaraRadera