söndag 29 maj 2011

Barns syn på världen är oslagbar

Min 5-åring ställer sig och gastar i trappan ner till källaren "får jag väcka pappa", i ett stillsammare tonläge svarar jag att det har du redan gjort  när du skriker så där. Varpå följande kommentar kommer "men mamma får jag väcka pappa", javisst svarar jag varpå han dundrar som en elefant upp om trappan till sovrummet. Skulle tro att pappa står i stram givakt när han kommer indundrande, inte precis någon mjuk väckning. Det var inte första gången det hände och säkerligen inte den sista heller.

Precis som jag skrev igår blev det fotboll, men jag tittade mest under 1:a halvlek sedan var jag tvungen att kolla lite på programmet om dansbandsveckan i Malung, nej jag kommer inte att titta mer på det, första programmet var inget vidare. Men i gengäld gick handsömnadsnålen så att det "dammade", har ett litet projekt på gång där det ska vara tre delar med handsömnad på, två blev faktiskt klara igår får kanske försöka hitta några bitar tyg att fästa ihop det hela med.

Morgonen har bjudit på ännu en godbit i sonens värld, han gillar min gamla Singermaskin med trähuva, där kan man leka men så går det inte att fästa upp sidobordet, medan jag badade så tar han sin stol och försöker stötta upp det hela, men stolen var för hög så då fick han prova med en kudde till soffan istället. Ingetdera blev bra men han var nöjd medan han provade.

Om en stund ska jag och familjen åka och köpa blommor till trädgården, min make tycker att jag är en tråkig prick som vill ha blommor till trädgården på mors dag, men jag får ju glädjas åt blommorna hela sommaren och inte bara idag, dessutom slipper han köra till någon symaskins- eller tygaffär för att införskaffa något åt mig. Köper jag dessutom perenner så får jag glädjas åt dem i många år om de inte fryser bort.
Ha en bra söndag!
Carina i Furulund

1 kommentar:

  1. Själv fick jag 3 lappteknikstidningar
    (valde själv)och en triss.
    Har så mycket blommor i trädgården så snart måste det grävas i gräsmattan!
    kram på dig!!!

    SvaraRadera