fredag 20 maj 2011

Vi hade en 11-årig designerelev igår

Som bekant skulle vi ju sy pyttetäcken igår, remsor 2,5" och rutor 5" skulle vara förbereda för att allt skulle gå så mycket lättare. Ingrid skulle ha permis mitt i träffen så vi andra tyckte att hennes straff skulle bli att hon fick sy på baksidorna, vet inte varför hon inte gillade den idéen.

Ja, ja upp med hela tyghärligheten på ett bord, det blev lite överväldigande med alla dessar remsor och rutor på en gång, så vi blev lite trögstartade. Sedan kom Ingrid tillbaka och då hade vi fått upp ångan och det behövdes för då kom Ingrids son också, han var på hugget och ville göra täcken. Sagt och gjort på en kort stund la han upp rutor och remsor till två täcken som Ingrid fick sy, tur att symaskinen med ställbar hastighet var med igår. Allt som allt fick vi ihop 19 stycken mer eller mindre färdiga toppar på 3,5 timme och då hade snabbsömmerskan ändå permis. Så här såg det ut:
Maggan hittade vi som vanligt på golvet, Byggare Bob och brandbilar ville inte riktigt bli något.

Mys projekt med 2,5" och 4,5" rutor.


Carina och Camilla hade flera olika projekt igång, dessutom förde de en intressant diskussion om bårdtyget som jag aldrig hört dem föra tidigare, de fick ihop sina täcken till slut.


En del av gårdagens skörd. Tyget med grisarna som kom från Maja fick underbara kompisar i grönt, blått och lila, bild kommer en annan dag. Toppen i orange, rosa, gult och vitt är Hampus skapelse. Han tyckte att det var så roligt att han ville göra många fler, dessutom gillade han ett av mina blå tyger så jag kommer nog att vara snäll och skära några remsor som han kan göra något pyttetäcke av.

Sist men inte minst fick de andra sina utmaningstyger som inte är så svåra egentligen, men så fick de lite band till.

Utöver de två Tildatygerna får de lägga till två tyger, bollfransen ska vara med i skapelsen!
Ha en bra dag!
Carina i Furulund

1 kommentar:

 1. Hallå där!!!
  Kan man inte få bli en Textilkreatör på avstånd???
  Vilka härliga utmaningar ni ger varandra!!!
  Ett bättre sätt att hålla chippet putsat vet jag inte om!!!
  Kram

  SvaraRadera