söndag 15 maj 2011

Vilka grodor ska man egentligen pussa på?

Mitt råd är att undvika de 5-åriga grodorna om de ser lite suspekta ut runt andningsorganen. Deras pussar är förförande men ack så sjukdomsalstrande. Min 5-åriga groda har precis varit förkyld och varit gosigare än någonsin och därmed också mer generös än någonsin med att dela med sig av bacillerna.
Jag måste återknyta till mitt förra inlägg och beskriva cykeleksem, det var en radiopratare som berättade om detta och jag har aldrig tidigare hört talas om det trots några år i vården. Det är helt sonika när någon (för det mesta påverkad av rusdrycker) cyklar och trillar och drar hela garnityret i asfalten, som tur är läker det ut och  man brukar inte återfå eksemet igen.
Min symaskin har gömt sig tror jag, jag har inte hittat den på snart en vecka, eftersom jag precis som många andra quilterskor har två symaskiner så kommer ju tanken att de kanske leker kurragömma med mig.
Men handsömnadsnålarna sitter snällt i sitt nålbrev och har varit behjälpliga de sista dagarna, har sytt det sista på birdie 4 och håller på med birdie 5, schlagerfestivaler är bra program när man vill brodera mycket, man behöver inte titta och är det eurovision tar det lång tid. Jag har även gjort ett Heart o´flowers, mönstret kommer härifrån,

http://www.needlenthread.com/2010/02/free-hand-embroidery-pattern-heart-o.html

jag har dock förstorat det 40 %, för annars hade det blivit för pilligt för mig att sy det. Det har tagit tid men det har varit roligt att göra det. Imorgon kommer bildbevis på mina vedermödor. Förhoppningsvis får jag en natt till med sömn, det har lyckats blir några dagar i följd med den varan och helt plötsligt är allt så mycket lättare och roligare.
Ha en bra söndag!
Carina i Furulund

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset om blommhjärtanet!
  Det vill jag sy!!!
  Tyvärr så känner jag inga 5-åriga grodor längre!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Det är väldigt frestande att kyssa smågrodorna, men de är generösa med sina baciller. Tur att de väer till sig, men då finns risken att de inte vill pussas längre :o(
  Tack för länken till det jättefina hjärtat! Ha en bra söndagskväll! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Ja u de där givmilda små pussgrodorna ska man allt passa sig för, fast det är ju inte så lätt!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera