fredag 6 maj 2011

Stof & stil-kataloger

kan användas till mycket mer än att bläddra i och drömma sig bort från verkligheten mitt ibland tyger och idéer. Igår kom dotterns kompis och knackade på helt apropå. Hon hade cyklat och trillat och hade ont i handleden. En gammal S & S-katalog plockades ur påsen som ska till återvinningen samt en elastisk binda att fixera hela härligheten med, måste nästan ha varit lika bra som gips men hårdare närmast huden. Sedan fick vi sårvårda lite också i väntan på kompisens pappa skulle komma och hämta henne. Nu har jag inte träffat henne sedan dess men enligt dotterna så hade hon brutit handleden. Kontentan av detta måste vara släng inte gamla kataloger man vet inte när de kommer till nytta, för det vore ju hemskt om man behövde ta den nya katalogen.
Mitt ryck gick inte över, jag städade och bytte lakan igår, endast dammsugningen fick jag hjälp med. Funderar på om jag är helt frisk faktiskt.
Nu samlar jag energi för helgens kommande arbete, de små grå jobbar för högtryck med hur jag ska lösa utmaningen med Majas bustyg. För att citera Joddla med Siv från deras skiva Live på Tivoli "gamla bidar blir ännu äldre", så kan man uttrycka det även när det gäller tygerna som är framplockade , they are very old.
Tysta sysselsättningar som handsömnad är faktiskt rätt bra att ha på nätterna när man inte kan sova, ja det blev uppenbarligen för många timmars sömn förra dygnet för natten som gick var klockan mycket innan jag kom till ro men då kom nål och tråd fram medan jag lyssnade/tittade på MASH.
Ha en bra fredag!
Carina i Furulund

2 kommentarer:

 1. Jag satte mig och sorterade remstyger i går kväll!
  Sedan somnade jag i soffan!!!
  Vaknade innan 0.30 så jag hann få min nattsömn i sängen, men någon måste dammsuga efter alla dessa remsor!!! Undrar just vem?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fiffilurig användning av katalogen!
  Kram lizzan

  SvaraRadera