söndag 17 juli 2011

En avslagen familj

så vädret har varit passande idag, regn, lite uppehåll och så lite mer regn. Klockan hann passera midnatt innan det blev ro i huset. Dottern sken som solen när hon kom hem, två dagars intensivt handbollsspelande hade tydligen inte tagit nämnvärt på krafterna. Förresten så blev de tvåa, idag hittade jag matchen på youtube så jag fick sett finalmatchen lite bakefter.

Sonen hade inte tålt alla aktiviteter nere hos mormor och morfar så han pratade med oss en stor del av  natten så när han väl slog upp de blå och ville stiga upp var vi föräldrar inte så intresserade av att stiga upp.

Framåt eftermiddagen repade jag och maken oss, jag fick åtminstone fotograferat lite och maken fick gjort "extrabenen" till mitt skärbord, så nu kan vi läsa våra lexikon igen utan att först lyfta ner sybordet.
Nu är det endast två pyttetäcken som saknar baksida, men den blåa flanellen har rymt sin kos så i vänten på att den ska komma hem igen så får de täckena vara utan baksida.
Här har Maja och Maggan med förenade scraps sett till att jag kunde göra två täcken, det finns några block till men de är inte ihopsydda ännu.
Här har samtliga Textilkreatörer bidragit tror jag, de små grisarna på vit botten fick jag av Maja för ett tag sedan, när vi hade pyttetäckessömnad så såg jag till att sno till mig tyger som passade ihop med grisarna.
De sista resterna från At the park-tygerna. Blev väldigt blått!!!!!!!!!!!
Ett tågtyg som enkom var inköpt för att bli pyttetäcke, många har det blivit av biten som inte var så stor, Maggan fick ett par bitar som hon roade sig med.
Ett litet axplock av en mängd täcken jag gjort det senaste året som inte blivit färdiga inför tidigare lämningar. Just nu är vi uppe 71 stycken så tyvärr har vi ju en bit kvar till de där 130 de behöver om året dessutom verkar det som om det är trångt på neonatalavdelningen igen med riktigt små barn.
Riddardräkten kommer på bild en annan dag när jag lyckats fånga dräkten och innehavaren på bild.
Nu tänkte jag mig lite fotboll innan det är läggdags!
Carina i Furulund

5 kommentarer:

 1. Bra jobbat i sommarvärmen!!Kramar från Bambi

  SvaraRadera
 2. Många fina täcken.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättebra och vad fina de var!
  Som avståndskreatör borde jag väl sy ett pyttetäcke också, men jag hinner inte just nu!!!
  Jag har det i "bakhuvudet" så länge!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 4. Hej Carina,
  Vad många fina täcken! Gillar de översta lite extra. Nästan lite engelsk lakritskonfekt över dem. Vad gäller för "era" pyttetäcken i mått etc? Tar du emot enbart toppar eller vill du att de ska vara helt klara (förmodare det senare)? Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag ska sy ihop lite täcken igen innan vår nästa träff! Hoppas att du har en fin sommar! Kram

  SvaraRadera