söndag 31 juli 2011

När blir tygbitar scraps?

Är det när den uppnår en viss storlek? Eller är det när man tröttnat på tyget och lägger den till scrapsen för att man inte vill se biten på hyllan? Jag har några tygbitar som inte är så stora men som jag ändå inte vill kalla för scraps fastän de kanske borde kallas så storleksmässigt.

Idag har det inte blivit något sytt, fastän lusten till det har funnits. Dagen har använts till att tvätta nikotinstinna bräder, fy vad äckliga de var. Det är inte ofta jag använder handskar när jag gör något men idag tog jag mer än gärna gummihandskarna på, mycket målartvätt och vatten gick det åt.

Vissa blommor uppför sig som ogräs hemma hos mina föräldrar så jag har knyckt av småplantorna i gräsmattan i flera omgångar, idag fick jag med mig blåbladig revsuga hem, hoppas att den sprider sig lika bra här som hos dem, då kan jag se fram emot ett mer ogräsfritt liv. Daggkåpeplantor har jag också grävt upp i omgångar, det är tacksamma blommor som fyller ut bra.

Imorgon ska jag se om jag kan hitta symaskinen igen, har rätt mycket jag skulle vilja sy färdigt eller starta med.

Ha en bra vecka!
Carina i Furulund

3 kommentarer:

 1. Scraps för mig är små bitar som blir över när jag skär till. Är bitarna så pass stora att man kan skära flera delar till block så åker de tillbaka i tygbunten.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tror att scraps är båda dina alternativ för mig!
  En del tyger vägrar jag att lägga i scrapstunnan även om de är jättesmå, medan andra kan hamna där fast att de är halvmeter stora!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, scrapsfrågan... allt är relativt. Små favvo-bitar är inte scraps, medan större ful-bitar definitivt är det. Jag har börjat slänga överblivna bitar i en stor kasse. Där rotar jag runt när andan faller på. Och så skär jag till 2" eller 2½2 rutor när jag skär annat. Och remsor eller bitar till "kassakvitton" hamnar i sen särskild låda. Som börjar bli överfull.
  Kram Jenny PS - att ha alla scraps lite hullerombuller i en låda gör att de känns mer anspråkslösa och det blir lättare att "bara sy på" . Ett tips apropå din kommetar till mig idag. Lycka till!

  SvaraRadera