söndag 12 juni 2011

Tröööööööööööööögt

i skallen är det idag.
Taket är nu nerrivet på båda sidor, sida 2 var i mycket bättre skick än framsidan, det inger ju ett visst hopp om att det kanske inte är så jävligt i alla fall. Jag vet att man inte ska svära men den sista veckan har jag funderat över meningen med att vara husägare mer än en gång.
När man gör en fin renovering och höjer värdet på huset med många pengar så får man en prydlig "hyreshöjning" av både banken och staten. Det borde ju vara tvärtom för jag lånar ut min kraft och ork att sköta om huset och för det straffas men med att få betala mer i fastighetsskatt och mer i räntor. Eftersom det är en firma som ska göra denna sista stora renovering så får vi i alla fal del av rotavdraget, men inte fullt rotavdrag för att jag inte jobbar heltid. Också en fånig regel, om man jobbar och betalar skatt borde det inte finnas en nedre begränsning för hur mycket man tjänar för att beviljas rotavdrag. Visst den inbetalda skatten måste ju i alla fall täcka rotavdragets storlek.
Taket och vad det kommer att kosta i slutändan är inte hela anledningen till missmodet över att vara husägare. Vårt avlopp har inte fungerat som det ska den sista veckan. "Proppen" i hålet har stått emot högtryckstvätten, någon form av stålvajer som mannen rotade med och tre olika sorters propplösare. Som ni förstår är badande inte det som står högst på dagordningen just nu, längtar till ett badkar fullt med vatten och en god bok.
Dagens arbete består i att resa ställningen till arbetarna som kommer imorgon, de ska börja på sämsta sidan är det tänkt. Jag ska bära upp en av symaskinerna en våning och se om jag kan få sytt något. Sedan får jag vara hushållerska idag också, jag är lyckligt lottad med en man som gillar att laga mat så han gör det ofta. Jag är mer typen av att det ska vara enkel matlagning men som smakar gott. Makaroner och köttbullar gillar jag inte. Sedan ska vi på kalas och då slipper vi laga mat.
Ha en bra dag!
Carina i Furulund

2 kommentarer:

 1. Nej, jag håller med makaroner och köttbullar är ingen höjdare! Det ska vara hemgjorda köttbullar och bandspagetti!!!;-D
  Hoppas att ni får ordning på taket INNAN nästa regn! Det där med fåniga regler kan vi ta privat. jag har ett exempel som får mig att både hånskratta och gråta!!!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 2. Gläder mig åt att bo i flerfamiljshus och slippa tänka på läckande tak och en stor trädgård att sköta om. Hoppas ni snart får ordning på allt elände och att du kan ta dig ett bad i karet.
  Kram Wivi

  SvaraRadera